خانه > مقالات > از فولاد والریایی تا سنگ‌های فلاسفه؛ نگاهی به یکی از موفق ترین فرانچایزهای ریبوت شده تاریخ

از فولاد والریایی تا سنگ‌های فلاسفه؛ نگاهی به یکی از موفق ترین فرانچایزهای ریبوت شده تاریخ

بالاخره فصل هشتم با تمام نکات خوب و بدش تمام شد؛ فصلی سرشار از لحظات هیجان انگیز ، تلخ و شیرین و صد البته سؤال برانگیز که پایان سریال را به شکلی غیر قابل پیشبینی به سرانجام رساند. در این میان کم نبودند طرفدارانی که نسبت به نتایج به دست آمده و جمع بندی فصل هشتم درکنار مشکلات داستانی چندان خوشحال نبودند. همانطور که می‌دانیم میزان امضاهای ریبوت سازی فصل هشتم از یک میلیون عبور کرده که خود بیانگر میزان نارضایتی تماشاگران سریال است. هرچند انجام اینکار از سوی اچ بی او و سایر تیم سازنده تقریبا غیر ممکن بنظر می‌رسد اما بهتر است نگاهی داشته باشیم به یکی از موفق ترین مجموعه‌های تاریخ دنیای انیمه که اتفاقا یک ریبوت از مجموعه نه چندان فوق العاده قبلی خود بود. مجموعه کیمیاگر تمام فلزی: برادری که درسال ۲۰۰۹ پخش شد علاوه بر عبور کردن از سری قبلی خود توانست در جایگاه یکی از برترین‌ها قرارگیرد اما دلیل این موضوع چیست؟ باما همراه باشید.

هرچند قبلاً به صورت مختصر انیمه و سری fmab را در وستروس معرفی کرده بودیم اما امروز می‌خواهیم به سراغ دلایل موفقیت این مجموعه و برتری آن نسبت به سری اصلی بپردازیم که درنهایت به بازی تاج و تخت هم مربوط خواهد شد. اولین سری این انیمه درسال ۲۰۰۳ میلادی پخش شد. یک مجموعه با محوریت دو برادر به نام‌های ادوارد و الفونس الریک است که پس از یک تراژدی بزرگ سعی می‌کنند راهی برای برگرداندن کامل اعضای بدنشان پیدا کنند. نسخه اول هرچند برای اولین بار یک تصویر قابل قبول از فرانچایز «فول متال» نشان داد اما به دلیل فاصله گرفتن چشمگیر از مانگای سری, حذف برخی شخصیت‌های کلیدی و درعوض پرداختن به برخی از داستان‌های نه چندان مهم نتوانست به موفقیت مورد انتظار سازندگان برسد. برای مثال اگر به یاد داشته باشید یکی از اصلی ترین ایرادات فصل پنجم سریال پرداختن بسیار ضعیف به خط داستانی دورن و خاندان مارتل بود. به نوعی که برخی کاراکترهای کلیدی رمان مانند آریانه مارتل به کلی کنار گذاشته شدند و میزان تأثیرات آنها در سریال بسیار کم است. در سری فول متال نیز چنین اتفاقی رخ می‌دهد و کرکتری همانند اولویا آرم استرانگ به کلی حذف میشود که نقشی مهم مخصوصا در انتهای داستان ایفا می‌کند. حدود شش سال بعد یاسوهیرو ایریه تصمیم گرفت سری را طبق مانگای سری ریبوت کند و با رخ دادن این اتفاق کیمیاگر تمام فلزی خیلی زود تبدیل به کانون بحث طرفداران فرانچایز شد. برخلاف سری اصلی این‌بار تصمیم گرفت که محتوای بیشتری از مانگا را مورد استفاده قرار گیرد و برخی از خط‌های داستانی اضافه را حذف و به جای آنها موضوعاتی پر محتوا و هیجان انگیز را برای مخاطبین فراهم کند. سکانس‌های دراماتیک خیلی بیشتر از گذشته مخاطبین را تحت تاثیر قرار می‌داد و یک پایان بسیار راضی کننده تر توانست این سری را تبدیل به یکی از پنج انیمه سریالی برتر تاریخ تبدیل کند.

لازم به ذکر است یکی از دلایل عدم پیروی سری ۲۰۰۳ از مانگای سری عدم اتمام کلی آن محسوب می‌شد و چندین سال بعد با انتشار بخش‌های بسیار بیشتری سازندگان کلیت بیشتری را وارد انیمه کردند که در موفقیت آن نقشی بسیار بالا داشت. در خصوص بازی تاج و تخت می‌توان گفت هرچند که میلیون‌ها امضا بازهم نمی‌تواند ریبوت سازی فصل هشتم را روی میز کار اچ بی او قرار دهد. با این حال ممکن است در سالهای آینده با انتشار دو جلد دیگر از رمان‌های نویسنده سری یعنی جورج آر آر مارتین شاهد یک ریبوت سازی کلی از سری باشیم که درنوع خود می‌تواند جالب و دیدنی باشد. باوجود اینکه ساخت چنین سریالی نیازمند بودجه‌ای بسیار بالا خواهد بود و با تولید یک انیمه کاملا متفاوت است اما با رمان‌های مارتین طبیعتاً می‌توان انتظار یک سریال را داشت که کیفیت تمامی فصل‌هایش درحد چهار فصل ابتدایی مجموعه باشد و با وجود دیگر سریال‌هایی که احتمالاً موفق شوند مانند ارباب حلقه ها یا ویچر شاهد اوج گیری مجدد اقتباس سریالی باشیم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*